O porțiune din Marele Zid Chinezesc s-a prăbușit după cutremurul de 6,9 produs în nord-vestul Chinei

  • 11 Ianuarie 2022 11:48
O porțiune din Marele Zid Chinezesc s-a prăbușit după cutremurul de 6,9 produs în nord-vestul Chinei

O porțiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbușit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,9, care s-a produs sâmbătă în nord-vestul țării. Porțiunea distrusă se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul seismului.

Potrivit cotidianului local Global Times, citat de EFE, porțiunea prăbușită datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644), iar zona a fost asigurată provizoriu și au început deja lucrările de reconstrucție și restaurare, scrie digi24.ro.

Cutremurul care a provocat prăbușirea unei porțiuni din cel mai emblematic monument din China s-a produs sâmbătă la ora locală 01:45 (vineri, 17:45 GMT), într-o zonă cu populație dispersată din îndepărtata provincie Qinghai, care, cu 6 milioane de locuitori, este una dintre cele mai puțin populate ale țării.

Exceptând prăbușirea zidului, dărâmarea unor grajduri și avarii la peste 200 de locuințe, seismul nu a provocat daune materiale importante și nici pierderi de vieți omenești.

În total, nouă persoane au fost rănite, dintre care opt au fost externate după 24 de ore, iar 65 de persoane au fost relocate temporar.

Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1987, este format din numeroase structuri neconectate inițial între ele și construite de micile regate chinezești pentru a se apăra de invaziile din nordul țării, scrie Agerpres.

Autoproclamatul împărat al Chinei Qin Shi (221-210 î.H) a fost cel care a decis să le unească, conectând între ele porțiuni de mii de kilometri, care au împiedicat hoardele mongole de călăreți arcași să pătrundă cu ușurință în imperiul chinez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău