O polițistă de frontieră a fost reținută pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei

  • 08 Decembrie 2022 15:13
O polițistă de frontieră a fost reținută pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei

Poliția de Frontieră în comun cu Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au desfășurat percheziții în mai multe locații din raionul Ceadâr Lunga, în cadrul unor dosare pornite pe corupere pasivă și trafic de influență, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

O polițistă de frontieră a fost reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei. În același dosar, este cercetată pentru trafic de influență o cetățeană a Ucrainei, care ar fi acționat în complicitate cu polițista.

Potrivit materialelor cauzei, polițista, fiind influențată de cetățeana Ucrainei, ar fi organizat introducerea ilegală a informației privind traversarea punctului de frontieră Ceadâr Lunga-Maloiaroslaveț, prin aplicarea ștampilei în pașaport și prin includerea în baza de date a IGPF,  fără prezența fizică a persoanei, în schimbul sumei de 200 de dolari și 100 de euro.

Astăzi au fost organizate percheziții la cele două bănuite, iar în urma acestora, polițista a fost plasată în izolator, iar complicea este cercetată în stare de libertate. Dosarele pornite în privința lor au fost conexate într-o procedură comună.

Cu suportul operativ al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost realizată documentarea cazului, urmărirea penală fiind condusă de către oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău