O parte din gazul rusesc livrat Republicii Moldova rămâne pe malul drept al Nistrului

  • 21 Martie 2023 10:32
O parte din gazul rusesc livrat Republicii Moldova rămâne pe malul drept al Nistrului

O parte din gazul rusesc livrat Republicii Moldova rămâne pe malul drept al Nistrului. Până acum întregul volum ajungea în regiunea transnistreană.

Președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat că în luna martie „Gazprom” asigură livrarea gazelor naturale către Republica Moldova în volum total de 176,7 milioane de metri cubi lunar sau 5,7 milioane de metri cubi pe zi.

Până la jumătatea lunii martie, întregul volum era recepționat de „Moldovagaz” și direcționat către Tiraspoltransgaz” pentru consumatorii din partea stângă a Nistrului, inclusiv centrală „Moldavscaia GRES”, care produce energie electrică pentru partea dreaptă a Nistrului.

În legătură cu încălzirea vremii, consumul de gaze naturale pe partea stângă a Nistrului s-a diminuat considerabil. Întrucât prețul gazelor naturale livrate de „Gazprom” este practic similar cu prețul gazelor livrate de „Energocom”, „Moldovagaz” anunță că până la finele lunii martie va procura 0,7-0,8 milioane de metri cubi pe zi de la „Gazprom” și circa 1,3-1,5 milioane de metri cubi pe zi de la „Energocom”, transmite IPN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău