O parte a orașului Energodar, din regiunea Zaporojie, ocupat de ruși, rămâne fără electricitate

  • 07 Septembrie 2022 13:35
O parte a orașului Energodar, din regiunea Zaporojie, ocupat de ruși, rămâne fără electricitate

O parte a orașului Energodar, din regiunea Zaporojie, ocupat de ruși, rămâne fără electricitate din cauza avariei la substația Luci, ca urmare a mai multor bombardamente, a anunțat primarul ucrainean al localității, Dmitri Orlov.

El a mai spus că în această parte a orașului nu există gaz în locuințe de câteva luni, oamenii suferind de pe urma provocărilor ocupanților ruși, așa încât orașul se află în pragul unei catastrofe umanitare, scrie presa ucraineană citată de Rador.

Organizația Națiunilor Unite la fel ca și Agenția Internațională pentru Energie Atomică cere încetarea bombardamentelor în apropierea uzinei și stabilirea imediată a unei zone de securitate pentru evitarea unui dezastru nuclear.

Centrala este controlată de forțele ruse din luna martie, dar este în continuare operată de personal ucrainean și conectată la rețeaua electrică ucraineană.

În ultimele săptămâni, Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente care au vizat centrala nucleară de la Zaporojie, sporind temerile privind producerea unei catastrofe similare celei din 1986 de la Cernobîl.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău