O oficialitate nenumită UE face apel la Parlamentul European să nu tergiverseze acordarea ajutorului financiar pentru R.Moldova

  • 12 Mai 2017 15:32
O oficialitate nenumită UE face apel la Parlamentul European să nu tergiverseze acordarea ajutorului financiar pentru R.Moldova

O oficialitate UE a făcut apel la Parlamentul European să nu tergiverseze acordarea unui ajutor financiar de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova.

Oficialul din Consiliul European, care nu a dorit să fie numit, spune într-o declarație văzute de Europa Liberă că Comisia Europeană și Serviciul de Acțiune Externă vor verifica în schimb dacă Moldova respectă „mecanismele democratice… inclusiv sistemul multipartinic”.

Oficialul a mai spus că asistența din partea UE va asigura stabilitatea financiară a Moldovei, fiind necesară continuării reformelor din acea țară.

Declarația vine la o zi după ce Petras Austrevicius, raportor pentru Moldova în Parlamentul European, confirmase pentru Europa Liberă că legislativul UE vrea să amâne acordarea ajutorului pentru R. Moldova din cauza unor „decizii ale partidelor de la guvernare și ale președintelui R. Moldova.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău