O nouă țară a trecut pragul de un milion de cazuri COVID-19. Pragul negativ a venit cu noi restricții

  • 04 Aprilie 2021 13:28
O nouă țară a trecut pragul de un milion de cazuri COVID-19. Pragul negativ a venit cu noi restricții

Cu peste 2.000 de cazuri noi de Covid-19 anunțate, sâmbătă seara, în Columbia Britanică, Canada a depășit un milion de cazuri de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor raportate de televiziunile canadiene, transmite Mediafax.

Pragul a fost atins în condițiile în care Canada se confruntă cu un al treilea val de infectări cauzat de noile tulpini care sunt mult mai contagioase, potrivit sursei citate

Pentru a încetini răspândirea virusului, Ontario, cea mai afectată provincie, a înăsprit de restricțiile. Afacerile considerate neesențiale pot găzdui doar 25% din clienții. Sălile de sport și saloanele de coafură au fost închise. 

Quebec, a doua cea mai afectată provincie, a impus restricții în plus față de menținerea carantinei de noapte, o măsură fără precedent în Canada de la epidemia de gripă spaniolă de acum un secol.

În decembrie, Canada a fost una dintre primele țări din lume care a lansat campania de vaccinare, dar vaccinările au mers greu din cauza întârzierilor în livrarea vaccinurilor Pfizer-BioNTech și Moderna, importate din Europa.

De asemenea, țara a restricționat recent utilizarea vaccinului AstraZeneca. Până în prezent, 14,6% din populația canadiană a primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit site-ului Covid-19 Tracker Canada.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău