O nouă structură NATO pe teritoriul României: Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est de la Sibiu și-a început activitatea

  • 02 Iulie 2021 12:35
O nouă structură NATO pe teritoriul României: Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est de la Sibiu și-a început activitatea

Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est de la Sibiu și-a început joi activitatea, ca urmare a unei ceremonii de redislocare temporară care a avut loc în cazarma Centrului de Perfecționare pentru Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană din garnizoana Sibiu, informează Ministerul Apărării Naționale a României, printr-o postare pe Facebook, transmiyte caleaeuropeana.ro.

Potrivit sursei citate, generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a amintit, joi, că în urmă cu aproape un an, în 23 iulie 2020, la Cincu, în județul Brașov, avea loc ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud -Est în prezența președintelui României și a ministrului Apărării Naționale. Aceea a fost prima etapă din procesul de concretizare a acestui proiect important al României, propus Alianței Nord-Atlantice la Summit-ul din 2018 de la Bruxelles.

Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est de la Sibiu și-a început joi activitatea, ca urmare a unei ceremonii de redislocare temporară care a avut loc în cazarma Centrului de Perfecționare pentru Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană din garnizoana Sibiu, informează MApN, printr-o postare pe Facebook.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a amintit, joi, că în urmă cu aproape un an, în 23 iulie 2020, la Cincu, în județul Brașov, avea loc ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud -Est în prezența președintelui României și a ministrului Apărării Naționale. Aceea a fost prima etapă din procesul de concretizare a acestui proiect important al României, propus Alianței Nord-Atlantice la Summit-ul din 2018 de la Bruxelles.

“În contextul demersului de adaptare a structurii de comanda NATO, propuneam Alianței dezvoltarea pe teritoriul național a unei capabilități de comandă și control, ca urmare a necesității de adaptare a structurilor defensive naționale și aliate la mediul de securitate stabil din regiunea Mării Negre și a flancului de est al Alianței. De la înființare și până astăzi, când participăm la ceremonia prilejuită de redislocare și începere a Comandamentului din zona Sibiu, mare parte din agenda militară a fost construită în funcție de evenimentele acestui Comandament: activare în structura militară a NATO, obținerea statutului de comandament militar internațional, realizarea capacității operaționale initiate”, a spus generalul-locotenent Petrescu, citat de oradesibiu.ro.

HQ MNC-SE are misiunea de a asigura monitorizarea evoluțiilor din mediul de securitate, coordonarea forțelor din cadrul prezenței aliate din regiune, precum și integrarea operațională a forțelor aliate la criză și conflict.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău