O nouă Strategie de comunicare a Serviciului Vamal a fost elaborată cu suportul Uniunii Europene

  • 12 Octombrie 2022 10:13
O nouă Strategie de comunicare a Serviciului Vamal a fost elaborată cu suportul Uniunii Europene

O nouă Strategie de comunicare a Serviciului Vamal, a fost prezentată publicului larg. Strategia a fost elaborată cu suportul Uniunii Europene, prin intermediul proiectului „Misiunea Înalților Consilieri UE”, cu scopul de a stabili un cadru clar de interacțiune internă și externă, și de a identifica canalele și instrumentele potrivite în acest sens.

O nouă Strategie de comunicare a Serviciului Vamal, a fost prezentată publicului larg. Strategia a fost elaborată cu suportul Uniunii Europene, prin intermediul proiectului „Misiunea Înalților Consilieri UE”, cu scopul de a stabili un cadru clar de interacțiune internă și externă, și de a identifica canalele și instrumentele potrivite în acest sens, se arată în comunicat.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Vladimir Arachelov, a subliniat că administrarea vamală reprezintă un domeniu în continuă dezvoltare și modernizare, ceea ce impune adoptarea unor abordări proactive în partea ce ține de măsurile întreprinse de Serviciul Vamal în facilitarea și securizarea comerțului, menționând: „Îmi exprim convingerea că implementarea acestei strategii va asigura realizarea cu succes a obiectivelor instituției și va duce la o comunicare mai eficientă, atât în interiorul instituției, cât și cu mediul de afaceri, partenerii externi și partenerii locali, cât și cu mass-media”.

De asemenea, dl Arachelov a menționat că Ministerul Finanțelor sprijină eforturile Serviciului Vamal în implementarea standardelor și celor mai bune practici, atât internaționale, cât și ale UE, iar Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu UE oferă diverse mecanisme de asistență în implementarea acestora. În acest sens, secretarul de stat a mulțumit delegației UE pentru asistența acordată și ajutorul consecvent în implementarea activităților naționale.

Strategia a fost elaborată pentru a sprijini realizarea misiunii și obiectivelor Serviciului Vamal și urmărește stabilirea unor procese și instrumente clare de interacțiune a acestuia cu mediul extern și pe intern în cadrul instituției, bazându-se pe principiile fundamentale de activitate a autorității

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău