O nouă specie de muscă a fost numită după Arnold Schwarzenegger

  • 25 Ianuarie 2018 19:17
O nouă specie de muscă a fost numită după Arnold Schwarzenegger

Un entomolog american care a descoperit o nouă specie de muscă în regiunea Amazonului brazilian a decis să-i dea numele Megapropodiphora Arnoldi în onoarea fostului culturist, actor și politician de origine austriacă Arnold Schwarzenegger, informează joi revista Biodiversity Data Journal citată de EFE.

"Imediat ce i-am văzut piciorușele din față mai umflate am știut că trebuie să numesc această nouă specie în onoarea lui Arnold (Schwarzenegger)", notează entomologul Brian Brown, de la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles (SUA) în investigația sa.

Musca Megapropodiphora Arnoldi are piciorușele din față mai dezvoltate comparativ cu corpul, având o lungime de doar 0,395 milimetri. Spre deosebire de perechea de picioare din față, care i-au adus și această denumire, picioarele medii și cele din spate sunt considerabil mai mici.

Deși musca nu a fost observată în acțiune în natură, Brown a tras concluzia că este vorba "clar" de un parazit, probabil al furnicilor sau al termitelor, ținând cont de ovopozitorul său ascuțit. Ovipozitorul servește în special la depunerea ouălor, dar aceste musculițe îl folosesc pentru a-l înfige în corpul altor insecte și a-și lăsa astfel viitoarele larve.

Entomologul californian a avut un succes considerabil în găsirea unor noi specii de muște de dimensiuni mici. Inclusiv în orașul său natal, Los Angeles, Brown și colegii săi au descoperit că jumătate dintre musculițele din familia Phoridae nu erau anterior cunoscute. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău