O nouă specie de muscă a fost numită după Arnold Schwarzenegger

  • 25 Ianuarie 2018 19:17
O nouă specie de muscă a fost numită după Arnold Schwarzenegger

Un entomolog american care a descoperit o nouă specie de muscă în regiunea Amazonului brazilian a decis să-i dea numele Megapropodiphora Arnoldi în onoarea fostului culturist, actor și politician de origine austriacă Arnold Schwarzenegger, informează joi revista Biodiversity Data Journal citată de EFE.

"Imediat ce i-am văzut piciorușele din față mai umflate am știut că trebuie să numesc această nouă specie în onoarea lui Arnold (Schwarzenegger)", notează entomologul Brian Brown, de la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles (SUA) în investigația sa.

Musca Megapropodiphora Arnoldi are piciorușele din față mai dezvoltate comparativ cu corpul, având o lungime de doar 0,395 milimetri. Spre deosebire de perechea de picioare din față, care i-au adus și această denumire, picioarele medii și cele din spate sunt considerabil mai mici.

Deși musca nu a fost observată în acțiune în natură, Brown a tras concluzia că este vorba "clar" de un parazit, probabil al furnicilor sau al termitelor, ținând cont de ovopozitorul său ascuțit. Ovipozitorul servește în special la depunerea ouălor, dar aceste musculițe îl folosesc pentru a-l înfige în corpul altor insecte și a-și lăsa astfel viitoarele larve.

Entomologul californian a avut un succes considerabil în găsirea unor noi specii de muște de dimensiuni mici. Inclusiv în orașul său natal, Los Angeles, Brown și colegii săi au descoperit că jumătate dintre musculițele din familia Phoridae nu erau anterior cunoscute. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău