O nouă specie de broască, descoperită în Peru

  • 22 Aprilie 2021 10:33
O nouă specie de broască, descoperită în Peru

O nouă specie de broască a fost descoperită într-un parc natural din Amazonia peruviană, a anunțat miercuri Serviciul național al zonelor naturale protejate (SERNANP), potrivit AFP, preluat de Agerpres.

''Zonele naturale protejate din Peru își aduc încă o dată contribuția prețioasă la știința mondială odată cu descoperirea unei noi specii de amfibian, înregistrată în rezervația comunală El Sira'', din regiunea central-estică a țării, locul de unde începe Amazonia peruviană, a anunțat SERNANP într-un comunicat.

Specia nou descoperită se numește Pristimantis sira și face parte din genul Pristimantis, compus din broaște care trăiesc în ecosistemul pădurilor montane situate la o altitudine cuprinsă între 1.550 și 2.200 de metri.

Gușa, pieptul și abdomenul sunt maro sau gri-închis, cu pete albe dispersate, picioarele sunt maro-închis, în timp ce irisul ochilor este galben-alămiu, cu o linie verticală neagră, pupila este neagră, mărginită de un cerc portocaliu.

Rezervația El Sira este o zonă naturală protejată, cu o suprafață de 600.000 de hectare, unde au fost descoperite 105 specii de reptile, saurieni și șerpi, precum și 68 de specii de amfibieni, în special broaște și broaște râioase.

Pe 12 aprilie, SERNANP a anunțat descoperirea unei noi specii de broască marsupială, ale cărei ouă se dezvoltă într-un marsupiu situat pe partea dorsală, într-un alt parc natural situat în regiunea mlăștinoasă și pădurea tropicală Cordillera de Colan, în nordul Peru.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:47 %
Vint:6,69 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău