O nouă ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău a eșuat din lipsă de cvorum

  • 05 Ianuarie 12:58
O nouă ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău a eșuat din lipsă de cvorum

O nouă ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, convocată la inițiativa consilierilor Partidului Acțiune și Solidaritate, a eșuat din lipsă de cvorum. Președinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, a venit cu un șir de critici la adresa primarului Ion Ceban, acuzându-l inclusiv de faptul că  nu poate  valorifica banii municipali. Potrivit ei, în pofida faptului că există finanțe la buget, Primăria capitalei a decis să lichideze grupele cu program prelungit în clasele primare și serviciul de asistență personală pentru copii cu dizabilități, transmite Radio Chișinău.

„Pentru a doua oară, nimeni, din celelalte fracțiuni, nu a dat curs invitației noastre de a lucra. (…) Suntem la etapa când nu sunt constituite fracțiunile, comisiile. Cum putem vorbi despre rezolvarea problemelor, dacă consilierii nu doresc să se întrunească în ședințele CMC? Două luni de zile primarul nu lucrează. Dar ce a făcut el în aceste două luni? În urma a două luni primarul decis să lichideze grupele cu program prelungit. Doi – este vorba de lichidarea serviciului de asistență personală. Pe lângă faptul că atentează la securitatea copiilor noștri, el mai atentează și ia acel ajutor financiar din bugetul municipal pentru părinții care au copii cu dizabilități”, a spus Zinaida Popa.

Ieri, câțiva părinți, în frunte cu șefa fracțiunii PAS în Consiliul Municipal, Zinaida Popa, au organizat o acțiune de protest în fața Primăriei Chișinău, cerând păstrarea grupelor cu program prelungit în școlile din Chișinău.

Ion Ceban a venit cu o reacție pe Facebook prin care a sugerat că nu sunt bani suficienți în buget pentru păstrarea acestora. Astfel, el le-a cerut consilierilor PAS, dar și Guvernului, să nu vină cu proteste, ci să ofere finanțare pentru crearea grupelor cu program prelungit pentru toată țara.

Totodată, edilul a precizat că Primăria Chișinău nu închide grupele, ci le lasă să activeze la latitudinea profesorilor și părinților.

Recent, Ministerul Finanțelor a emis un comunicat prin care a informat că în bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2024 au fost transferate de la stat peste 3,8 miliarde de lei, cu peste 80 milioane de lei mai mult decât în 2023, inclusiv bani pentru activitatea grupelor cu regim prelungit în școli și pentru buna funcționare a serviciului de asistență personală pentru copii cu dizabilități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău