O nouă ședință de judecată în dosarul ,,Șor”, fără rezultate. Procuratura: Avocații lui Ilan Șor tergiversează intenționat procesul

  • 22 Februarie 2023 11:52
O nouă ședință de judecată în dosarul ,,Șor”, fără rezultate. Procuratura: Avocații lui Ilan Șor tergiversează intenționat procesul

Procuratura Anticorupție informează că, la 20 februarie 2023, a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul de învinuire a lui Ilan Șor, în cadrul căreia apărătorii au depus 5 cereri (2 de încetare a procesului, 1 de constatare a nulității probelor și 2 de obligare a procurorului să prezinte noi informații).

De asemenea, avocatul străin admis în proces a înaintat o cerere privind acordarea termenului suplimentar de a face cunoștință cu materialele cauzei penale.

Urmare a examinării cererii înaintate de ultimul, instanța a respins-o.

În rezultat, avocații au înaintat o cerere de recuzare a judecătorului-raportor, deși respingerea cererii a fost dispusă de complet. La data de 21 februarie 2023, cererea de recuzare a fost respinsă ca neîntemeiată.

Reiterăm că, Procuratura Anticorupție califică acțiunile părții apărării ca fiind o încercare de tergiversare intenționată a examinării cauzei și insistă asupra utilizării cu bună credință de către partea apărării a armelor procesuale acordate prin lege.

Următoarea ședință a fost fixată pentru data de 03 martie 2023, ora 10:00.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău