O nouă ședință de judecată în dosarul kuliok a fost amânată. Dodon ar fi suspect de Covid-19

  • 06 Martie 2023 11:25
O nouă ședință de judecată în dosarul kuliok a fost amânată. Dodon ar fi suspect de Covid-19

O nouă ședință de judecată în dosarul denumit generic „kuliok” (sacoșa neagră) a avut loc astăzi, 6, martie, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), însă în lipsa lui Igor Dodon și a doi dintre avocați, din motive de sănătate, transmite Radio Chișinău.

Fostul președinte Igor Dodon ar fi suspect de Covid-19, iar doi dintre avocații apărării ar fi în concediu medical. Conform paginii publice de Facebook al lui Igor Dodon, acesta pare să fie sănătos, vizitând locuri publice din R. Moldova.

„Nu vreau să cred că dumnealor recurg la unele chestiuni de invocare a unor temeiuri de sănătate, însă, dacă să observăm obiectiv comportamentul și numărul cererilor înaintate de recuzare a judecătorilor, a procurorilor și anumite cereri de amânare, inclusiv data precedentă, dinj motiv că nu se dorea, nu declarativ au susținut că nu doresc, dar tacit și după comportamentul procesual nu se dorea să recurgem la această examinare. Eu pot să-mi creez opinia că există o bănuială rezonabilă precum că dumnealor ar putea recurge și la acest fapt, dar urmează să verificăm în ședință de judecată, data viitoare, documentele medicale referitor la stare de sănătate care a făcut imposibil să fie prezenți”, a declarat Petru Iarmaliuc, pentru TV8.

În cadrul ședinței de astăzi, urma să fie prezentate primele probe din dosar.

Amintim că mai multe ședințe de judecată pe acest dosar au fost amânate. Igor Dodon este învinuit că a pretins aproape un milion de dolari de la Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov pentru promovarea intereselor acestora.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău