O nouă ședință de judecată în cazul fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon are loc astăzi, 21 iulie

  • 21 Iulie 2022 08:29
O nouă ședință de judecată în cazul fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon are loc astăzi, 21 iulie

La această oră ar urma să înceapă o nouă ședință de judecată în cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, învinuit de corupere pasivă, trădare de patrie, finanțare a partidului din partea unui grup criminal organizat și îmbogățire ilicită.

Procurorii au  cerut judecătorilor aplicarea articolului 188, alineatul 3, din Codul Penal privind măsurile ce țin de arestul la domiciliu și au anunțat că au administrat cinci probe la dosar în acest sens. Astăzi instanța urmează să decidă în privința acestor solicitări.  

Acest articol prevede interzicerea ieșirii din locuință a învinuitului, cu excepția vizitelor la medic. De asemenea, acesta nu are voie să vorbească cu martori, complici sau experți care ar putea influența ancheta”, a declarat procurorul de caz Petru  Iarmaliuc.

După ce a fost reținut pe 24 mai Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu, de unde a făcut mai multe declarații scandaloase. El a oferit interviuri, inclusiv pentru presa rusă, în care ar fi promovat o serie de falsuri și mesaje ale propagandei ruse privind R. Moldova, potrivit analiștilor. De asemenea, fostul președinte a făcut declarații care instigă la revoltă împotriva actualei guvernări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău