O nouă ședință de judecată, astăzi, în dosarul „Energocom” în care figurează fostul președinte al Republicii Moldova

  • 18 Octombrie 2022 09:11
O nouă ședință de judecată, astăzi, în dosarul „Energocom” în care figurează fostul președinte al Republicii Moldova

O nouă ședință de judecată în dosarul „Energocom” în care figurează fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, urmează să aibă loc astăzi, după ce primele două au fost amânate, transmite Radio Chișinău.

 Prima ședință de judecată care a avut loc pe 26 septembrie a fost amânată pe motivul că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu s-a prezentat la examinarea cauzei, invocând că se află într-o deplasare de serviciu.

În cel de-al doilea caz apărarea a solicitat timp pentru a examina rechizitoriul înaintat de procurori.

Amintim că, Igor Dodon este învinuit de faptul că în perioada 2008-2009, când deținea funcția de ministru al economiei și comerțului, ar fi aprobat un contract de achiziție a energiei electrice, contrar atribuțiilor sale. SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu aproape 30%.

Statul ar fi fost prejudiciat atunci cu aproape 124 de milioane de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică pentru cetățenii din R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău