O nouă rețea Wi-Fi europeană pentru pasagerii liniilor aeriene va fi lansată în câteva luni

  • 05 Februarie 2018 18:40
O nouă rețea Wi-Fi europeană pentru pasagerii liniilor aeriene va fi lansată în câteva luni

O nouă rețea Wi-Fi europeană, pentru pasagerii liniilor aeriene, va fi lansată până la sfârșitul lunii iunie, au anunțat, luni, companiile aflate în spatele acestui proiect.

Compania germană de telecomunicații Deutsche Telekom și firma de comunicații Inmarsat și-au unit forțele pentru a dezvolta Rețeaua Europeană de Aviație (EAN). Combinând aproximativ 300 de stații de bază din fiecare țară a Uniunii Europene prin intermediul unui satelit, proiectul își propune să ofere un serviciu de bandă largă cu o acoperire adecvata, atât pe uscat, cât și pe apă și pe teritoriul celor 28 de state ale blocului comunitar.

Până acum, transportatorii europeni erau nevoiți să se bazeze pe sistemele unice de satelit pentru acces Wi-Fi la bord, în regiunea UE. Deutsche Telekom și Inmarsat au anunțat, de asemenea, că echipamentul EAN este mic, ușor și lesne de instalat, fiind adecvat pentru avioane care se deplasează pe distanțe scurte și low-cost.

Clientul inițial este IAG, care deține British Airways, Iberia, Vueling și Aer Lingus, însă nu este clar când vor avea loc primele zboruri ce vor oferi serviciul EAN.

Tot mai multe companii aeriene încep să ofere acces Wi-Fi în avioanele lor, pentru a veni în întâmpinarea cererii pasagerilor de a fi conectați la internet în timpul zborurilor, precum și pentru a căuta noi oportunități de venituri. Potrivit Routehappy, care oferă informații privind facilitățile de zbor, la nivel mondial 82 de companii aeriene asigură Wi-Fi la bord, o creștere de 17% față de anul trecut.

Sursa: Rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău