O nouă lovitură pentru monopolul întreprinderii Metalferos (Mold-street.com)

  • 09 Septembrie 2019 11:01
O nouă lovitură pentru monopolul întreprinderii Metalferos (Mold-street.com)

Ministerul Economiei și Infrastructurii propune adoptarea unei legi ce ar institui un moratoriu pentru două luni asupra activității de comercializare și export al resturilor și deșeurilor de metale feroase și neferoase, de baterii și acumulatori uzați, inclusiv în stare prelucrată, informează Mold-street.com.

Mai exact aceste deșeuri nu vor putea fi comercializate „agenților economici aflați pe teritoriul Republicii Moldova și care nu au relații fiscale cu sistemul ei bugetar”.

Moratoriu ca start pentru demonopolizare

Ministerul Economiei nu menționează ce companii ar desfășura astfel de activități, dar măsura ar putea lovi în special în companii din regiunea separatistă, care cumpără deșeurile de metale din Moldova, colectate de societatea Metalferos și apoi le revând Uzinei Metalurgice de la Râbnița.

Autorii argumentează documentul prin necesitatea demonopolizării sectoarelor prioritare identificate ale economiei naționale, așa cum prevede Planul de activitate al Guvernului, precum și prin nevoia de ajustarea cadrului normativ.

Citiți integral materialul pe Mold-street.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:3,6 m/s
Mon
26
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău