O nouă Lege cu privire la combaterea terorismului, promulgată de Putin

  • 04 Noiembrie 2013 10:09
O nouă Lege cu privire la combaterea terorismului, promulgată de Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, a promulgat o nouă lege care prevede în special răspunderea financiară pentru familiile teroriștilor, cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de iarnã de la Soci, transmite Agerpres.

Legea, dată publicității duminică pe site-ul oficial de informații referitoare la legislație, deschide posibilitatea de a ancheta situația financiarã a rudelor 'unei persoane care a comis un act terorist' și ca acestea sã fie constrânse sã plãteascã pentru pagubele cauzate de persoana în cauzã.

În plus, textul prevede o pedeapsã ce poate ajunge la zece ani de închisoare pentru orice persoanã 'care s-a antrenat cu scopul de a comite acte teroriste', mai ales în utilizarea explozibililor și a altor arme.

Pe 21 octombrie, o femeie kamikaze originarã din Daghestan, republicã din Caucazul rus, a ucis șase persoane aruncându-se în aer într-un autobuz plin cu studenți la Volgograd, un atentat care a relansat temerile legate de securitate cu 100 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Soci.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău