O nouă furtună tropicală se îndreaptă spre Tokyo, înaintea finalului Jocurilor Olimpice

  • 06 August 2021 12:52
O nouă furtună tropicală se îndreaptă spre Tokyo, înaintea finalului Jocurilor Olimpice

O nouă furtună tropicală este așteptată să se abată asupra regiunii capitalei Tokyo duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice, au declarat vineri organizatorii, fără a anunța nicio modificare a programului competițiilor, informează AFP.

Agenția meteorologică niponă a avertizat cu privire la riscul producerii de vânturi puternice, valuri mari, alunecări de teren și inundații de-a lungul coastei de est de sâmbătă după-amiază până duminică, când se așteaptă ca furtuna tropicală Mirinae să se abată asupra zonei capitalei.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice va avea loc duminică seara, iar unele probe, în special cele de polo pe apă și de gimnastică ritmică, vor avea loc în sală, în capitala Japoniei, în timpul zilei.

Competițiile de ciclism pe pistă sunt programate și în Shizuoka, la sud-vest de Tokyo, în timp ce proba masculină de maraton începe duminică devreme în orașul nordic Sapporo.

"Suntem ferm și calm atenți" la traiectoria furtunii, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Tokyo-2020, Masa Takaya. "Este necesar să vă informăm obiectiv, pentru a putea evita orice reacție exagerată", a adăugat el.

Furtuna tropicală Nepartak a lovit Japonia săptămâna trecută, forțând organizatorii Jocurilor Olimpice să amâne unele probe de canotaj și de tir cu arcul.

Sezonul taifunurilor din Japonia durează din mai până în octombrie, atingând apogeul în august și septembrie.

Când Japonia a găzduit Cupa Mondială de Rugby în 2019, trei meciuri au fost anulate din cauza taifunului Hagibis, care a ucis peste 100 de persoane.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău