O nouă explozie s-a produs la o uzină din Iran, a patra în decurs de nici două săptămâni

  • 07 Iulie 2020 18:40
O nouă explozie s-a produs la o uzină din Iran, a patra în decurs de nici două săptămâni

O nouă explozie s-a produs marți la o uzină situată la sud de Teheran, soldându-se cu doi morți, aceasta fiind al patrulea incident raportat de Iran la instalațiile sale industriale începând din 25 iunie și până în prezent, informează AFP, preluată de Agerpres.

Agenția oficială de presă Irna susține că este vorba despre un „accident”, pe care îl atribuie unei erori umane.

„Explozia a fost într-atât de puternică, încât zidurile uzinei Saipapress (de piese de schimb pentru automobile) din apropiere au fost de asemenea distruse”, a spus un oficial local, lăsând să se înțeleagă că au fost înregistrate importante pagube.

O altă explozie puternică a avut loc la 2 iulie și la complexul nuclear din Natanz (din centrul țării), iar autoritățile, care la început au vorbit tot despre un „accident”, au afirmat ulterior că nu vor dezvălui deocamdată cauzele acestuia, din „rațiuni de securitate”.

 

Noua explozie s-a produs marți dimineața, în jurul orei locale 03:00, la uzina Oxijen din orașul Baqerchahr, care are 60.000 de locuitori și este situat la aproximativ 20 km sud de Teheran. Explozia a provocat un incendiu. Sunt doi morți și trei răniți, dintre care doi spitalizați, au anunțat autoritățile.

Uzina Oxijen este situată într-o zonă industrială, dar nu se cunosc exact activitățile desfășurate la instalația respectivă. Prefectul orașului, Amin Babai, susține că accidentul a avut loc „din cauza neglijenței muncitorilor în cursul umplerii unor butelii cu oxigen”. Pompierii au sosit la fața locului imediat după accident și au împiedicat ca focul să se extindă, a adăugat el.

La 30 iunie, o explozie a zguduit o clinică în Teheran și s-a soldat cu 19 morți, după ce focul s-a propagat cu repeziciune. Generalul Hossein Rahimi, șeful poliției din Teheran, a negat că accidentul ar putea avea drept cauză un act de sabotaj.

Cu cinci zile mai devreme, la 25 iunie, un rezervor de gaze explodase în sectorul Parchin, în apropiere de un sit militar la Teheran, fără a face victime. Pompierii au stins incendiul, fiind deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău