O nouă etapă de înzestrare majoră pentru Armata României | Începe procedura de achiziție a bateriilor de coastă

  • 01 Octombrie 2018 15:41
O nouă etapă de înzestrare majoră pentru Armata României | Începe procedura de achiziție a bateriilor de coastă

Ministrul Apărării Naționale al României, Mihai Fifor, a anunțat că va începe procedura de achiziție a bateriilor de coastă.

"Astăzi sperăm să putem porni procedura pentru achiziția sistemelor mobile de lansatoare de rachete. Este vorba de bateriile de coastă, așa cum le spunem, o nouă etapă de înzestrare majoră pentru Armata României, un program care nu face decât să vină în completarea celorlalte, asigurând României o capacitate de descurajare și de apărare în partea aceasta a Flancului estic. Astăzi se publică anunțul, după ce s-a trecut prin toate etapele premergătoare lansării acestei proceduri. În urmă cu două săptămâni am aprobat o hotărâre de guvern în acest sens iar acum suntem pregătiți să putem lansa această procedură", a declarat Mihai Fifor.

În declarațiile de presă acordate la finalul ceremoniei anului universitar la Academia Tehnică MIlitară Ferdinand I, ministrul Mihai Fifor s-a referit și la achiziționarea de aeronave F-16.

"În primă instanță sunt cele cinci aeronave pe care urmează să le achiziționăm tot din Portugalia, așa cum s-a întâmplat și cu celelalte 12. E adevărat, am cerut sprijin și secretarului Apărării (James Mattis), pentru că fie că se cumpără din Portugalia, fie că se cumpără din altă țară aliată, procedura e aceeași și este nevoie de un acord al Guvernului SUA pentru ca această procedură să aibă loc", a precizat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a mai arătat că secretarul Apărării Jim Mattis a dat toate asigurările că va exista sprijin pentru acest program.

"Pe de altă parte, am discutat în continuare despre cele 36 de aeronave pe care intenționăm să le achiziționăm, astfel încât să putem completa nevoia de înzestrare a armatei. Statul Major al Forțelor Aeriene dă asigurări că începând cu luna februarie vom putea ieși la Poliția Aeriană cu F16. Atunci se termină toată procedura, toată pregătirea necesară pentru a opera aceste avioane în condiții de maximă siguranță și operativitate", a mai declarat ministrul Mihai Fifor.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău