O nouă discuție Biden-Putin. Președintele SUA s-a arătat îngrijorat de mobilizarea trupelor rusești la frontiera Ucrainei

  • 13 Aprilie 2021 19:17
O nouă discuție Biden-Putin. Președintele SUA s-a arătat îngrijorat de mobilizarea trupelor rusești la frontiera Ucrainei

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a discutat marți cu omologul său rus, Vladimir Putin despre conflictul dintre Rusia și Ucraina, liderul american exprimându-și îngrijorarea față de acumularea bruscă de trupe rusești în Crimeea și la frontiera cu Ucraina. Totodată, Biden a reafirmat angajamentul de a susține suveranitatea Ucrainei și a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit, scrie Mediafax, citat de Digi24.ro.

"Președintele Joseph Biden a discutat astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Au discutat despre o serie de probleme regionale și globale, inclusiv despre intenția Statelor Unite și Rusiei de a continua dialogul pentru stabilitatea strategică pe teme referitoare la controlul armamentului și la probleme emergente de securitate, pornind de la prelungirea Noului Tratat START", a anunțat marți după-amiază Casa Albă, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției.

În timpul discuției cu Putin, Biden și-a exprimat îngrijorarea față de consolidarea “spontană” a prezenței militarilor ruși în Crimeea și la frontieră cu Ucraina, a mai precizat serviciul de presă al Casei Albe.

"Președintele Biden a transmis clar că Statele Unite vor acționa cu fermitate în apărarea intereselor naționale ca reacție la acțiunile Rusiei, precum intruziunile cibernetice și interferențele electorale. Președintele Biden a evidențiat angajamentul de neclintit al Statelor Unite față de suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială a acestei țări. Președintele SUA a exprimat preocupări față de acumularea spontană de trupe rusești în Crimeea și la frontierele Ucrainei și a cerut Rusiei să reducă tensiunile", precizează Președinția SUA.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău