O nouă discuție Biden-Putin. Președintele SUA s-a arătat îngrijorat de mobilizarea trupelor rusești la frontiera Ucrainei

  • 13 Aprilie 19:17
O nouă discuție Biden-Putin. Președintele SUA s-a arătat îngrijorat de mobilizarea trupelor rusești la frontiera Ucrainei

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a discutat marți cu omologul său rus, Vladimir Putin despre conflictul dintre Rusia și Ucraina, liderul american exprimându-și îngrijorarea față de acumularea bruscă de trupe rusești în Crimeea și la frontiera cu Ucraina. Totodată, Biden a reafirmat angajamentul de a susține suveranitatea Ucrainei și a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit, scrie Mediafax, citat de Digi24.ro.

"Președintele Joseph Biden a discutat astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Au discutat despre o serie de probleme regionale și globale, inclusiv despre intenția Statelor Unite și Rusiei de a continua dialogul pentru stabilitatea strategică pe teme referitoare la controlul armamentului și la probleme emergente de securitate, pornind de la prelungirea Noului Tratat START", a anunțat marți după-amiază Casa Albă, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției.

În timpul discuției cu Putin, Biden și-a exprimat îngrijorarea față de consolidarea “spontană” a prezenței militarilor ruși în Crimeea și la frontieră cu Ucraina, a mai precizat serviciul de presă al Casei Albe.

"Președintele Biden a transmis clar că Statele Unite vor acționa cu fermitate în apărarea intereselor naționale ca reacție la acțiunile Rusiei, precum intruziunile cibernetice și interferențele electorale. Președintele Biden a evidențiat angajamentul de neclintit al Statelor Unite față de suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială a acestei țări. Președintele SUA a exprimat preocupări față de acumularea spontană de trupe rusești în Crimeea și la frontierele Ucrainei și a cerut Rusiei să reducă tensiunile", precizează Președinția SUA.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,89 m/s
Wed
14
Thu
12
Fri
14
Sat
16
Sun
19

Curs oficial BNM 18 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6064 0.1339
USD 17.7574 0.0312
RON 4.3858 0.0264
UAH 0.6447 0.0027
RUB 0.2398 0.0004
Arhivă Radio Chișinău