O nouă disciplină în școli ”Cultura bunei vecinătăți”

  • 20 August 2014 14:14
O nouă disciplină în școli ”Cultura bunei vecinătăți”

O nouă disciplină, care promovează dialogul intercultural la nivel local și regional, ”Cultura bunei vecinătăți” va fi testată în peste 20 de școli și grădinițe din Republica Moldova.

Peste 50 de pedagogi au început astăzi să fie instruiți, în cadrul unui seminar organizat de Centrul Educațional Prodidactica. Un seminar similar se desfășoară în regiunea transnistreană, de către o organizație non-guvernamentală din regiune, unde, la fel, va fi predată opțional această disciplină.

Copii din clasele primare și cei de la grădinițe vor fi învățați să aprecieze valorile, cultura și limbile diferitor naționalități care locuiesc în Republica Moldova și să evite conflictele inter-etnice, a subliniat coordonatorul proiectului, Viorica Goraș-Postică.

Noua disciplină va fi testată pe parcursul acestui an de studii, urmând să fie încadrată în programul opțional de studii în anul didactic 2015-2016.

”Cultura bunei vecinătăți” va fi predată o oră pe săptămână.

Proiectul are un buget total de 48 de mii de euro și este finanțat de Uniunea Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău