O nouă decizie privind arestarea lui Vlad Plahotniuc, luată de o instanță din Moscova

  • 16 Noiembrie 2019 12:42
O nouă decizie privind arestarea lui Vlad Plahotniuc, luată de o instanță din Moscova

O instanță din Moscova a dispus arestarea în lipsă pe un termen de două luni a fostului lider PDM Vlad Plahotniuc. Ex-liderul democraților de la Chișinău este acuzat de crearea unui grup criminal organizat și trafic de droguri.

Decizia de arestarea a lui Plahotniuc în lipsă a fost dictată la 14 noiembrie,  notează TASS. Fostul lider democrat urmează să fie încarcerat în momentul traversării frontierei de stat a Rusiei sau în momentul extrădării pe terioriul rus, potrivit TVRMOLDOVA.MD.

 Această decizie este una complementară altor astfel de hotărâri. Vlad Plahotniuc mai este vizat și într-un dosar legat de operațiuni financiare. Potrivit părții ruse, Plahotniuc împreună cu Veaceslav Platon (nr. condamnat în Republica Moldova la 18 ani de închisoare), ar fi scos din Federația Rusă peste 37 de miliarde de ruble. În acest dosar, Vlad Plahotniuc a fost arestat în lipsă încă la începutul acestui an.

În luna iunie Ministerul rus de Interne anunța cercetarea penală a lui Vlad Plahotniuc pentru contrabandă cu droguri, dosar în care este vizat și fostul deputat PDM, Constantin Țuțu.

Pe toată această perioadă democrații au declarat că dosarele lui Vlad Plahotniuc au tentă politică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău