O mutație a coronavirusului, suspectată pentru creșterea numărului de cazuri în sudul Marii Britanii; noi restricții la Londra și în împrejurimi

  • 14 Decembrie 2020 19:36
O mutație a coronavirusului, suspectată pentru creșterea numărului de cazuri în sudul Marii Britanii; noi restricții la Londra și în împrejurimi

Peste 1.000 de cazuri asociate unei ''noi variante'' a coronavirusului SARS-CoV-2 au fost identificate în ultimele zile în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a țării, unde această mutație ar putea avea o legătură cu creșterea numărului cazurilor de COVID-19, a declarat luni ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

''Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei'', a spus ministrul Hancock într-o intervenție în fața parlamentului. ''Analizele inițiale sugerează că această variantă crește mai repede decât variantele existente'', a adăugat el.

''Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecțiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutație să nu răspundă unui vaccin'', a explicat oficialul britanic.

Pe de altă parte, el a anunțat în aceeași intervenție că Londra și mai multe comitate învecinate trec la nivelul maxim de restricții antiepidemice, astfel că începând de miercuri acestea vor trebui să-și închidă barurile și restaurantele, va fi limitată și mai mult socializarea, dar școlile rămân deschise. Două subdiviziuni administrative londoneze, Greenwich și Islington, au decis totuși închiderea școlilor.

''Am observat în ultima săptămână o creștere foarte puternică, exponențială, a virusului la Londra, Kent, în părți din Essex și Hertfordshire. Nu știm cât de mult aceasta este din cauza noii variante (de SARS-CoV-2), dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acționăm rapid și decisiv'', a indicat ministrul Matt Hancock.

Guvernul britanic a elaborat un sistem de restricții antiepidemice pe trei nivele, capitala Londra fiind în prezent la al doilea nivel. 

SURSA:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău