O moldoveancă a fost oprită pe aeroportul din Chișinău cu 20 de mii de euro nedeclarați

  • 06 Mai 2022 11:27
O moldoveancă a fost oprită pe aeroportul din Chișinău cu 20 de mii de euro nedeclarați

O moldoveancă a fost oprită pe aeroportul din Chișinău cu 20 de mii de euro nedeclarați. Tânăra intenționa să ia avionul spre Istanbul, Turcia. Cazul a fost comunicat de Poliția de Frontieră de la aeroport, care gestionează scanerele din zona tranzitului călătorilor în sala de așteptare a îmbarcării în aeronavă. Pentru continuarea cercetărilor, cazul a fost transmis Serviciului Vamal, transmite IPN.

„În jurul orei 07:15, la controlul de securitate al bagajelor de mână a fost identificată moldoveanca de 28 de ani care avea în bagajul său 20 000 de euro. S-a constatat că valuta nu era declarată organului vamal. Conform competențelor, cazul a fost transmis  Serviciului Vamal pentru a continua cercetările. Persoana riscă să fie sancționată contravențional”, precizează un comunicat de presă.

Conform reglementărilor în vigoare, echivalentul sumelor de peste 10 mii de euro sunt supuse declarării obligatorii. În cazul depistării numerarului care depășește pragul valoric de 10 mii de euro, persoanele care nu l-au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

Angajații Poliției de Frontieră au deconspirat pe parcursul anului trecut zece cazuri de trafic ilicit de valută în timpul controlului de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Au fost depistați, în total, 319 mii de dolari SUA, 141 de mii euro, 53 de mii de lire sterline și 26,6 mii de ruble rusești – valută nedeclarată. Documentați pentru aceste cazuri au fost trei cetățeni ai Republicii Moldova, alți trei  – ai României, patru – din Federația Rusă și câte un cetățean al Israelului și Statelor Unite ale Americii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău