O mină a explodat pe litoralul Mării Negre din România. Ministerul român al Apărării a trimis o echipă de scafandri după semnalarea unei a doua mine care ar pluti în derivă

  • 14 August 2023 10:50
O mină a explodat pe litoralul Mării Negre din România. Ministerul român al Apărării a trimis o echipă de scafandri după semnalarea unei a doua mine care ar pluti în derivă

O explozie puternică a avut loc luni, 14 august, în zona digului din stațiunea Costinești, județul Constanța din România. Din primele date, ar fi vorba despre o mină marină. Echipele de intervenție sunt în alertă, mai ales că ar fi depistat o a doua mină, care încă plutește în derivă, relatează presa din România.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje, iar zona a fost perimetrată.

În urma exploziei, nu au fost înregistrate victime, notează Defence România

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța, Andrei Ene, a precizat, pentru Agerpres, că la această oră se verifică "toate informațiile" și nu se poate spune, la acest moment, dacă este vorba despre o explozie provocată de o mină marină.

Incidentul are loc în contextul celei mai aglomerate perioade pe litoralul românesc. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Ministerul Apărării naționale al României (MApN) a anunțat că o echipă de scafandri se va deplasa urgent în raionul respectiv. Există informații neconfirmate însă că o a doua mină ar pluti în derivă.

„În ceea ce privește cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, in măsura în care mina este identificată. Vom reveni cu detalii prin Biroul de presă al Forțelor Navale, in funcție de evoluția situației”, a precizat MApN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău