O miliție siriană anunță că orașul Manbij se află sub protecția alianței conduse de SUA

  • 06 Martie 2017 12:15
O miliție siriană anunță că orașul Manbij se află sub protecția alianței conduse de SUA

Orașul sirian Manbij (nord) se află sub protecția coaliției conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) după o creștere a 'amenințărilor turce' împotriva orașului, a anunțat o miliție kurdă aliată care controlează orașul, scrie Agerpres.

Manbij a revenit în atenție de când Turcia a declarat aceste oraș următoarea țintă a campaniei pe care o duce cu rebelii sirieni în nordul Siriei pentru a îndepărta Statul Islamic și combatanții kurzi departe de granițele sale.

Consiliul militar din Manbij face parte din Forțele Democratice Siriene (SDF), susținute de SUA, o alianță între miliții dominată de Unitățile de apărare ale poporului kurd (YPG), grupare care este considerată de către Ankara o 'prelungire' a unei grupări kurde care duce o mișcare de insurgență în Turcia.

'Noi în Consiliul militar din Manbij confirmăm din nou că orașul și zonele sale rurale se află sub protecția Consiliului militar din Manbij și sub protecția coaliției internaționale', a anunțat Consiliul militar din orașul sirian.

Guvernul turc a anunțat că YPG se află în continuare la Manbij, deși miliția kurdă YPG afirmă că s-a retras anul trecut după ce orașul a fost capturat de la Statul Islamic într-un atac al SDF susținut de coaliția condusă de SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău