O localitate de la sudul țării, în carantină: Au fost instituite trei puncte de control ( ZdG)

  • 22 Martie 2020 14:32
O localitate de la sudul țării, în carantină: Au fost instituite trei puncte de control ( ZdG)

Localitatea Talmaza din raionul Ștefan Vodă a fost plasată în carantină de ieri, 21 martie, pe un termen de 40 de zile. Măsura a fost luată în contextul în care au fost confirmate două cazuri de infectare cu COVID-19. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul satului, Eugeniu Pruteanu, scrie Ziarul de Garda.

Potrivit ordinului, monitorizarea ordinii publice va fi asigurată de către Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă. Totodată, se instituie trei puncte de control la intrare-ieșire în satul Talmaza în scopul verificării cetățenilor și accesul doar al persoanelor care au necesitate strictă de a efectua lucrări agricole, lucrătorilor medicali, pompieri, poliția. Iar agenții economici vor asigura stocurile necesare de produse alimentare.

Până la ziua de astăzi, din cauza răspândirii coronavirusului în carantină au fost plasate două localități din raionul Hâncești, orașul Sîngerei și satul Talmaza.

În Republica Moldova au fost confirmate 80 de cazuri de infectare cu noul coronavirus din cele 670 de teste efectuate în laboratorul Agenției Naționale de Sănătate publică.

Sursa:ZDG.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău