O insulă din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obține imunitatea de grup împotriva COVID

  • 14 Martie 2021 11:11
O insulă din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obține imunitatea de grup împotriva COVID

Insula Corvo din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obține imunitatea de grup a populației contra COVID-19. Insula aparține de arhipeleagul Azore, care din punct de vedere administrativ este deținut de Portugalia. Aproximativ 85% din populația insulei s-a vaccinat cu a doua doză de vaccin.

Mica insulă portugheză Corvo din arhipeleagul Azore găzduiește aproximativ 400 de persoane și a raportat un singur caz de coronavirus de la începutul pandemiei.

Singurul medic de pe insulă susține, după ce a vaccinat cea mai mare parte a populației împotriva COVID-19, că în curând rezidenții vor atinge imunitatea de grup, relatează Mediafax, potrivit DIGI24.ro

„Există o atmosferă de sărbătoare în Corvo. În curând toată populația va fi vaccinată, iar marea majoritate a locuitorilor insulei ar putea deveni imuni până la sfârșitul lunii. De acum, ne vom simți în siguranță”, a declarat dr. Antonio Salgado.

Autoritățile din Corvo, cea mai mică insulă din arhipelagul Azore, au încheiat vineri vaccinarea a 322 de persoane cu a doua doză de vaccin împotriva COVID-19. Aceasta reprezintă aproximativ 85% din populația insulei.

Imunitatea de grup se obține atunci când un număr important de oameni dintr-o populație au organismul suficient de puternic încât să răspundă eficient unei infecții prin stoparea răspândirii acesteia.

Experții susțin că fenomenul se produce atunci când între 50% și 70% dintr-o populație obțin imunitatea prin vaccinare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău