O fotografie virală provoacă îngrijorări. Ce se întâmplă, de fapt, în „Jurassic Park”din Indonezia

  • 27 Octombrie 2020 20:30
O fotografie virală provoacă îngrijorări. Ce se întâmplă, de fapt, în „Jurassic Park”din Indonezia

O fotografie cu un dragon de Komodo aflat în fața unui camion a provocat îngrijorări cu privire la amenajarea unei atracții de tip „Jurassic Park” pe o insulă indoneziană, transmite Digi24.ro.

Șantierul de milioane de dolari face parte din planurile guvernului de a revitaliza turismul în Parcul Național Komodo. Imaginea devenită virală a ridicat întrebări cu privire la impactul pe care îl au toate aceste lucrări asupra conservării faimoșilor dragoni, cele mai mari șopârle din lume, potrivit BBC News.

Oficialii au spus că pe șantier nu au fost răniți dragoni, iar siguranța lor este primordială.

Dragonii Komodo trăiesc în sălbăticie doar pe câteva insule indoneziene, unde se află de câteva de milioane de ani. Ei atrag vizitatori din întreaga lume și în ultimii ani autoritățile s-au confruntat cu probleme în modul de gestionare a conservării și a turismului în parcul național.

Anul trecut s-a renunțat la o decizie controversată de a închide Insula Komodo - unde trăiesc cele mai multe exemplare - și de a-i strămuta pe cei aproximativ 2.000 de locuitori. În schimb, autoritățile au anunțat că vor introduce un sistem de taxare cu 1.000 de dolari pentru a vizita insula, din dorința de a evita turismul de masă și astfel dragonii și habitatul lor să fie în siguranță.

Dar, în același timp, autoritățile au anunțat planuri pentru o dezvoltare turistică în masă pe insula vecină Rinca, care găzduiește a doua cea mai mare populație de dragoni Komodo.

Proiectul a fost supranumit „Jurassic Park” în Indonezia, după ce arhitecții au postat recent pe Instagram un videoclip în care îți prezintă proiectul, care are muzica francizei cu dinozauri. Videoclipul a atras multă atenție, fiind distribuit intens de activiștii pentru protecția animalelor pe rețelele de socializare.

Proiectul, care ar urma să fie finalizat în iunie 2021, va include un centru de informare turistică și un debarcader.

Citiți continuarea pe DIGI24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău