O fotografie selfie declanșează un val de indignare și furie în Italia

  • 06 Iunie 2018 07:38
O fotografie selfie declanșează un val de indignare și furie în Italia

O fotografie selfie, luată în apropiere de locul unde zăcea o femeie accidentată, a provocat un val de furie în Italia.

Un tânăr și-a făcut un selfie în gara Piacenza din apropiere de Milano, zâmbind spre telefon și făcând semnul "V" al victoriei. În spatele lui, la câțiva metri, o femei grav rănită primea îngrijiri medicale de prim ajutor. Scena șocantă a fost surprinsă de jurnalistul Giorgio Lambri, care a fotografiat-o și a publicat-o după câteva zile într-un ziar local.

„Am publicat fotografia pentru că este o imagine a declinului moral în care trăim", a declarat Giorgio Lambri pentru Euronews.

Media italiană a reacționat violent după publicarea fotografiei respective, iar ziarul "Liberta di Piacenza" a descris incidentul ca fiind "un act de barbarism". Oamenii își vor aminti de acest incident ca fiind "o dovadă ubicuă a nebuniei moderne prezente în fiecare eveniment uman, eveniment care se derulează precum un film tragic în spatele bărbatului", scrie jurnalistul Gianluca Nicoletti de la ziarul "La Stampa".

Poliția italiană l-a dat în urmărire pe bărbatul care și-a făcut selfie, pe care ulterior l-a obligat să șteargă fotografia.

Femeia care apare în fotografie, cetățean canadian, a fost ulterior dusă la spital, unde i s-a amputat un picior.

Selfie-ul respectiv a declanșat un val de indignare și pe media socială. Unul dintre utilizatori a scris că bărbatul se pare că și-a pierdut busola morală, iar alții pur și simplu au declarat că scena este "dezgustătoare". Jurnalistul care a surprins scena, Giorgio Lambri, a afirmat că îi pare rău că nu l-a confruntat pe tânărul cu selfie-ul. "Ar fi trebuit să îi spun că a depășit limitele", a declarat Giorgio Lambri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău