O familie din Cahul s-a intoxicat cu legume. Un copil a murit

  • 12 Aprilie 2016 18:00
O familie din Cahul s-a intoxicat cu legume. Un copil a murit

O copilă de patru ani din raionul Cahul și-a pierdut viața, iar fratele ei de șase ani și tatăl acestora sunt internați la spital în stare gravă ca urmare a unei intoxicații alimentare.

Autoritățile nu cunosc deocamdată cauzele exacte ale intoxicației, cert este că cei doi copii și tatăl lor au consumat legume proaspete. În prezent o comisie specială formată din medici și alți experți cercetează cazul pentru a stabili cauzele exacte ale intoxicației, transmite IPN.

Potrivit Serviciului de Presă al Ministerului Sănătății, se cunoaște că familia a consumat borș, ridiche, castraveți și bomboane. Medicii au fost apelați în dimineața zilei de marți la ora 4.30. Cei doi copii și tatăl lor au fost transportați la spitalul raional din Cahul. Fata în vârstă de patru ani a fost internată în Secția de terapie intensivă unde la scurt timp s-a stins. 

Fratele copilei a fost transportat la Institutul Mamei și a Copilului din capitală și internat în Secția de reanimare pediatrică și toxicologie. Solicitată de IPN, șefa Secției reanimare somatică a Institutului, Ana Oglindă, a declarat că băiatul se află în stare extrem de gravă, iar medicii luptă pentru viața lui. Tatăl copiilor rămâne internat la spitalul raional din Cahul.

La sfârșitul anului trecut, un băiat de șapte ani din Cahul a decedat, după ce a suferit o intoxicație de la castraveți proaspeți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău