O expoziție de pictură despre Chișinău va fi vernisată, astăzi, la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău

  • 13 Octombrie 2022 13:54
O expoziție de pictură despre Chișinău va fi vernisată, astăzi, la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău

Expoziția „Orașul meu pe șapte coline” transmite privitorului paleta de culori a capitalei Rep. Moldova, peisaje, detalii de plan cu figuri ce îmbogățesc compoziția, pânzele transmit elemente ludice și dinamicitatea în discursul artistic.

Inga Edu realizează pictură de șevalet în tehnica ulei pe pânză și grafică, tehnica pastel. Temele abordate sunt natura, peisajele ce ne înconjoară: toamna, vara, primăvara, iarna, apus de soare, răsărit de soare, copaci, oameni, orașe vechi medievale etc.

Potrivit organizatorilor, tablourile emană energie pozitivă și sunt realizate majoritatea direct din natură de aceea sunt foarte convingătoare și transmit energia și atmosfera locului. Tema preferată este arhitectura orașelor vechi, iar călătoriile sunt foarte importante în creația artistului. Orașele cu istorie sunt misterioase atrăgătoare pentru Inga Edu.

Artista pictează în stilul postimpresionist pe parcursul mai multor ani dar treptat acest stil a început să se transforme într-o altă expresie, obținând accente de fovism și expresionism.

Expoziția va fi deschisă publicului până pe 29 octombrie.

Inga Edu s-a născut la 19 iulie 1978 în orașul Chișinău. În 1996, a absolvit Liceul de Arte Plastice ”Igor Vieru”, în 2001 – Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău și în 2017 – studiile de master la aceeași instituție. Din 2004, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Ploiești și din 2013 – membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. Are lucrări în colecții publice și private din R. Moldova, România, Ucraina, Austria, Italia, Canada, SUA, Rusia, Ungaria, Norvegia, Germania, Emiratele Arabe Unite, Irlanda și alte țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:6,17 m/s
Sun
-2
Mon
-1
Tue
-2
Wed
-1
Thu
-1
Arhivă Radio Chișinău