O expoziție aniversară a pictorului Vladimir Palamarciuc a fost deschisă la Chișinău

  • 24 Iunie 2020 19:33
O expoziție aniversară a pictorului Vladimir Palamarciuc a fost deschisă la Chișinău

La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost deschisă miercuri, 24 iunie, o expoziție de pictură a artistului plastic Vladimir Palamarciuc, la 75 de ani de la naștere, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Vladimir Palamarciuc a menționat că expoziția cuprinde 45 de lucrări de pictură, realizate în ultimii zece ani. ”Este pentru a patra oară când îmi expun lucrările în această instituție”, a subliniat artistul.

Vladimir Palamarciuc s-a născut la 18 iunie 1945 în orașul Rovno, Ucraina. În perioada 1972-1976 și-a făcut studiile la Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, clasa profesorului Vasile Țehmister. A debutat în anul 1978 cu lucrarea „Apărătorii hotarelor”, în cadrul Expoziției „Jubileul grănicerilor – 80 de ani”, la Muzeul Național de Artă al  Moldovei. În 1983 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, secția pictură.  Artistul a obținut Premiul Mare și Premiul Publicului la Salonul Internațional de Beau Regard din Franța, în anul 1992. În 1998 a devenit câștigătorul Marelui  Premiu la Concursul municipal de arte plastice din Chișinău.  În 2006 a  fost distins cu Premiul Ministerului Culturii al Republicii Moldova și Premiul UAP România, iar în 2011 – cu  Premiul Centrului de Cultură ”George Apostu” din Bacău, România și, Premiul de Excelență UAP din R. Moldova.

Vladimir Palamarciuc a avut expoziții în Afganistan, Turcia, Germania, Franța, România, Rusia, Ucraina, Uzbekistan. Lucrările sale se află în colecții publice și private din  Franța,  Germania, Israel,  Marea Britanie, România, Rusia, SUA, Ucraina și din alte țări.

Expoziția va fi deschisă  publicului larg până la 11 iulie.  De asemenea, ea poate fi vizionată online  pe site-ul instituției https://www.mnam.md/ . 

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău