O dronă turcă a ucis doi ofițeri irakieni. A fost anulată vizita ministrului Apărării al Turciei și a fost convocat ambasadorul

  • 12 August 2020 12:05
O dronă turcă a ucis doi ofițeri irakieni. A fost anulată vizita ministrului Apărării al Turciei și a fost convocat ambasadorul

Ministerul de Externe irakian a anunțat marți că anulează o vizită a ministrului turc al Apărării și îl va convoca pe pe ambasadorul turc după ce o dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni în Kurdistan, relatează AFP.

Bagdadul va transmite ambasadorului ''o scrisoare de protest, care va conține cuvinte puternice pentru a spune că Irakul refuză categoric agresiunile și încălcările'' Ankarei, care a lansat la jumătatea lunii iunie o ofensivă în nordul Irakului împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, opoziția kurdă din Turcia), transmite Agerpres.

Doi ofițeri irakieni au fost uciși marți într-un atac lansat de o dronă turcă în nordul Irakului, a declarat armata irakiană. Drona a vizat un vehicul militar care îi transporta pe ambii ofițeri la nord de Erbil, capitala regiunii autonome irakiene Kurdistan, a indicat Media Cell, potrivit agenției de presă oficiale irakiene INA citată de dpa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău