O deputată va participa la evenimentul de lansare a Coaliției europene în domeniul sănătății mintale

  • 28 Septembrie 2021 15:56
O deputată va participa la evenimentul de lansare a Coaliției europene în domeniul sănătății mintale

Deputata Ana Racu va pleca într-o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a participa la evenimentul de lansare a Coaliției europene în domeniul sănătății mintale.

La ceremonia din data de 30 septembrie vor fi prezenți și Regina Mathilde a Belgiei, directorul Biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr Hans Henri P. Kluge, Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară și vicepremierul Belgiei.

Coaliția pentru sănătate mintală va fi creată pentru a sprijini Organizația Mondială a Sănătății în implementarea Cadrului european de acțiune în domeniul sănătății mintale, 2021–2025. Aceasta își propune să schimbe modul în care este percepută sănătatea mintală la toate nivelurile societății, inclusiv a factorilor de decizie din politică.

Una dintre prioritățile Coaliției este crearea unei platforme pentru îmbunătățirea serviciilor și schimbul de cunoștințe în domeniul sănătății mintale. De asemenea, Coaliția pentru sănătate mintală își propune să stimuleze cercetarea și inovarea, inclusiv prin dezvoltarea unor tehnologii digitale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău