O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Republica Moldova

  • 06 Iunie 2022 07:59
O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Republica Moldova

O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Marcel Ciolacu, începe luni o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

Vizita are loc la invitația președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, transmite Agerpres. 

"Acțiunea are caracter de reciprocitate, ca urmare a vizitei în România, în 2021, a președintelui Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegație parlamentară, și are ca scop continuarea și intensificarea dialogului existent între România și Republica Moldova, permițând punerea în valoare în acest sens a instrumentelor pe care le oferă diplomația parlamentară", potrivit unui memorandum intern al Camerei Deputaților.

Pe lângă discuțiile la nivel parlamentar, Marcel Ciolacu mai are programate întâlniri cu președintele și cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu și Natalia Gavriliță.

Din delegație fac parte vicepreședintele Camerei Deputaților Daniel Suciu (PSD), vicepreședintele Grupului Pro-America, Ana-Maria Cătăuță (PSD), care este și președinte al Comisiei comune a Camerei și Senatului pentru relația cu UNESCO, președintele Comisiei pentru învățământ de la Camera Deputaților, Natalia Intotero (PSD), vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, Andi Cristea (PSD), precum și Eugen Constantin - director la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților și Liviu Șova, consilier.

Din partea Senatului vor participa președintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlățean (PSD), și președintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr (PSD).

Conform memorandumului, Marcel Ciolacu se va întoarce în țară în seara zilei de luni, iar ceilalți parlamentari din delegație în dimineața zilei de marți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău