O delegație a Ministerului Apărării din Germania se află în vizită la Chișinău

  • 09 Iulie 18:45
O delegație a Ministerului Apărării din Germania se află în vizită la Chișinău

O delegație a Ministerului Apărării al Republicii Federale Germania efectuează o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 8-10 iulie anul curent, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării de la Chișinău.

În timpul întrevederilor au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea actuală și identificarea potențialelor direcții de susținere și asistență în procesul de reformare a sistemului național de apărare.

Prezent la întrevedere, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a apreciat implicarea partenerilor germani în procesele de reformă ale Armatei Naționale, prin asistența oferită de-a lungul anilor la consolidarea capabilităților de apărare, dar și la sporirea rezilienței naționale în fața provocărilor de securitate.

Agenda de discuții, în cadrul ședinței a vizat în special expertiza, oportunitățile de instruire pentru efectivul Armatei Naționale și asistența logistică.

Totodată, cei prezenți au abordat participarea și prestația pacificatorilor moldoveni în operații de menținere a păcii sub egida ONU sau alte organizații internaționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,94
Cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:4,9 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău