O comisie intersectorială a analizat cazul de violență de la grădinița 185 din capitală

  • 09 Noiembrie 2018 15:32
O comisie intersectorială a analizat cazul de violență de la grădinița 185 din capitală

O comisie intersectorială formată din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și ai Consiliului Național pentru Protecția drepturilor Copiilor s-a deplasat astăzi în sectorul Buiucani al capitalei pentru a analiza cazul de violență de la grădinița 185, comunică MOLDPRES.

Într-o declarație emisă presei, conducerea ministerului anunță că instituția s-a autosesizat după ce un părinte a publicat mai multe înregistrări făcute la grădinița 185. Cazul este cercetat, iar specialiștii vor veni ulterior cu detalii.

De asemenea, în declarația ministerului se accentuează că „instituțiile educaționale trebuie să fie spații sigure și prietenoase copiilor, iar administrația acestora trebuie să prevină astfel de cazuri regretabile”.

„Violența nu poate fi justificată, toate formele de violență pot fi prevenite”, se mai spune în declarație.

Și poliția capitalei a anunțat că s-a autosesizat în acest caz și îndeamnă toți părinții copiii cărora au fost agresați, inclusiv verbal, să le denunțe organelor de drept.

În dimineața zilei de astăzi, mama unei fetițe care frecventează grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani al capitalei, a postat pe rețelele de socializare înregistrări audio cu secvențe de la instituția în cauză, în care se aude cum un angajat al instituției abuzează fizic și verbal copiii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău