O casă a luat foc din cauza unei petarde lansată de un minor

  • 03 Ianuarie 2023 11:29
O casă a luat foc din cauza unei petarde lansată de un minor

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați la Zagarancea, raionul Ungheni, după ce o petardă lansată de un minor în vârstă de 10 ani a aprins acoperișul unei construcții dintr-o gospodărie.

Cazul a fost înregistrat pe 31 decembrie 2022. La fața locului pentru intervenție au fost trimise 2 echipe de salvatori și pompieri. Ajunși la fața locului angajații IGSU au stabilit că focul s-a răspândit de la acoperișul construcției auxiliare către acoperișul casei. Pompierii au reușit lichidarea incendiului, fără ca flăcările să nimicească bunurile din interiorul casei de locuit. În urma arderii a fost afectat acoperișul construcției auxiliare, dar și aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul casei.

Primele cercetări au stabilit că focul a izbucnit după ce o petardă a fost lansată de un minor, care în cele din urmă a aprins acoperișul anexei. În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să respecte bazele securității vieții și să evite lansarea focurilor de artificii, în special în preajma spațiilor de locuit pentru a nu produce incendii. O atenție sporită trebuie acordată minorilor.

Pompierii atenționează oamenii care au în grijă copii să se pătrundă de responsabilitatea și să nu le permită lansarea petardelor și focurilor de artificii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău