O cantitate uriașă de motorină din Rusia stă blocată pe oceanele lumii și nimeni nu o vrea

  • 05 Martie 2023 17:35
O cantitate uriașă de motorină din Rusia stă blocată pe oceanele lumii și nimeni nu o vrea

Motorina rusească nu mai are căutare pe plan internațional, astfel că 1,9 milioane de barili au fost stocați într-un depozit plutitor din cauza lipsei de cumpărători.

Potrivit datelor companiei de analiză a pieței produselor petroliere Kpler, citată de Bloomberg, aproape două milioane de barili de motorină rusească se află în cargourile rusești și nu se găsesc cumpărători interesați de acest stoc, scrie Deutsche Welle.

Este cel mai ridicat nivel al stocului de motorină din tancurile maritime din octombrie 2020, când piața globală de energie încă era afectată de pandemia de Covid-19 care a determinat o prăbușire bruscă a cererii de carburanți.

Potrivit Bloomberg, un număr record de cargouri rusești navigau săptămâna trecută pe mările și oceanele lumii fără să aibă o destinație, după ce temperaturile mai ridicate din această iarnă au contribuit la reducerea cererii de combustibil.

Embargoul impus de Uniunea Europeană la începutul lunii februarie pe motorina din Rusia și plafonarea prețurilor la inițiativa G7 au contribuit, de asemenea, la scăderea cererii.

Până la impunerea sancțiunilor, Europa importa cantități considerabile de combustibili pentru a se pregăti de iarnă. Importurile de motorină în Europa au crescut luna trecută la un nivel record de 8,2 milioane de tone, conform datelor companiei de analiză a pieței Refinitiv citate de Politico.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău