O cântăreața cehă, opozantă a vaccinurilor anti-COVID-19, a murit după ce a contractat voluntar noul coronavirus în vederea obținerii certificatului sanitar

  • 18 Ianuarie 2022 16:08
O cântăreața cehă, opozantă a vaccinurilor anti-COVID-19, a murit după ce a contractat voluntar noul coronavirus în vederea obținerii certificatului sanitar

Cântăreața cehă Hana Horka, membră a grupului folk Asonance și opozantă a vaccinurilor anti-COVID-19, a murit duminică la vârsta de 57 de ani după ce a contractat voluntar noul coronavirus în vederea obținerii certificatului sanitar, a anunțat familia sa, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Fiul cântăreței, Jan Rek, a explicat luni pentru postul radiofonic iRozhlas.cz că mama lui a refuzat să se vaccineze și s-a expus voluntar la COVID-19, o boală pe care el și tatăl lui, amândoi vaccinați, au contractat-o înainte de Crăciun.

"Ea a decis să trăiască normal alături de noi și a preferat să contracteze mai degrabă boala decât să se vaccineze", a precizat Jan Rek.

Cu două zile înaintea morții sale, Hana Horka a publicat următorul mesaj pe rețelele de socializare: "Am supraviețuit... a fost ceva pitoresc. Așa că de acum va fi teatru, saună, concert, saună... și o excursie urgentă la mare".

În Republica Cehă, dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii recente prin boală este necesară pentru a avea acces în toate spațiile culturale și sportive, precum și în baruri și restaurante.

Jan Rek i-a acuzat pe liderii locali ai mișcării antivacciniste că au convins-o pe mama lui să nu se vaccineze și că au, din acest motiv, "mâinile pătate cu sânge".

"Știu exact ceea ce i-a format acea părere (...) Sunt trist că i-a crezut mai mult pe niște străini decât pe propria familie. Nu este vorba doar despre o dezinformare totală, ci și despre păreri despre imunitatea naturală și anticorpii creați prin contractarea bolii", a adăugat fiul cântăreței cehe.

Republica Cehă se confruntă în prezent cu un nou val al pandemiei de COVID-19 și a raportat luni peste 20.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău