O campanie de vaccinare împotriva Ebola a început în Republica Democrată Congo

  • 15 Februarie 2021 16:52
O campanie de vaccinare împotriva Ebola a început în Republica Democrată Congo

O campanie de vaccinare împotriva Ebola a început în orașul Butembo, situat în zona estică a Republicii Democrate Congo, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) prin intermediul unui mesaj publicat luni pe Twitter, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Angajații de la centrul medical Matanda, unde a fost tratat primul pacient diagnosticat cu Ebola după o pauză de șase luni, vor fi primele persoane care vor fi vaccinate, au precizat specialiștii de la OMS.

Republica Democrată Congo a confirmat patru cazuri de Ebola după ce reapariția acestui virus a fost anunțată pe 7 februarie în Butembo, epicentrul precedentei epidemii, care a fost declarată încheiată în iunie 2020.

Vineri, 1.200 de doze de vaccin anti-Ebola și echipamente necesare lanțului de stocare la rece au sosit în acest oraș congolez, potrivit OMS.

La rândul ei, o altă țară din Africa de Vest, Guineea, a anunțat duminică apariția unui nou focar de Ebola, cu șapte cazuri confirmate și trei decese.

Virusul Ebola provoacă episoade severe de vărsături și diaree și se răspândește în urma contactului cu lichidele corporale ale persoanelor infectate. Noile vaccinuri au îmbunătățit considerabil ratele de supraviețuire în anii recenți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău