O campanie de sensibilizare a cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 va fi organizată în mediul rural

  • 03 August 2021 12:46
O campanie de sensibilizare a cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 va fi organizată în mediul rural

O campanie de sensibilizare a cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, cu sloganul „Vaccinează-te pentru ca viața să revină la normal”, va fi organizată în mediul rural. Campania va fi lansată mâine, 4 august în raionul Anenii Noi, iar autoritățile planifică astfel să ajungă în toate localitățile. Până în prezent, peste 500 mii de persoane din Republica Moldova s-au vaccinat cu ambele doze de ser. 

De la începutul lunii, Republica Moldova a recepționat mai mute loturi de vaccinuri atât prin platforma Covax, cât și achiziționate. Pe 1 august au fost recepționate peste 151 mii de doze de vaccin  Johnson & Johnson primite prin platforma Covax. Totodată, Letonia și Lituania a donat Republicii Moldova peste 30 mii de doze de AstraZeneca, iar din dozele de vaccin achiziționate de către Republica Moldova urmează să ajungă primul lot de vaccinuri Pfizer, în cantitate de peste 30 mii de doze din totalul de 70 mii.

Astfel, de miercuri, 4 august va începe campania de sensibilizare a cetățenilor din mediul rural cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, fiind disponibile toate tipurile de ser, asigură secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea.

„Mâine, pe data de 4 august planificăm lansarea campaniei de informare și sensibilizare a populației din mediul rural, despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva Covid-19, cu sloganul: „Vaccinează-te pentru ca viața să revină la normal”. Aceasta va începe în raionul Anenii Noi. Ne propunem, de asemenea, să ajungem în fiecare localitate rurală, prioritare fiind acele sate cu o rată a vaccinării mai scăzută. Specialiștii din Sănătate Publică și Comunicare vor merge din sat în sat, la fiecare casă pentru a comunica cu oamenii despre vaccinare, vaccinuri, beneficii și riscuri. Pe parcursul a câteva lunii, echipele mobile prin intermediul autocarului sănătății, vor ajunge în 24 de raioane planificate deocamdată, pentru a crește nivelul de conștientizare și înțelegere cu privire la importanța vaccinării”, a afirmat Denis Cernelea. 

Totodată, autoritățile discută despre emiterea certificatul de vaccinare ce va întruni cerințele Uniunii Europene. Astfel, au fost efectuate ultimele schimbări conform prevederilor cerute de UE. Mai mult, acesta va permite echivalarea și utilizarea fără probleme a acestui certificat de vaccinare în țările din Europa.

Autoritățile din sănătate au subliniat faptul că vaccinarea nu este obligatorie, însă este încurajată atât de autorități, cât și de angajatorii instituțiilor.

Un protest a avut loc în centrul Chișinău împotriva vaccinării obligatorii. La protest, au fost prezenți sute de protestatari, inclusiv fețe bisericești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău