O campanie de publicitate a fost lansată în SUA pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19

  • 01 Aprilie 2021 19:30
O campanie de publicitate a fost lansată în SUA pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19

Guvernul american a lansat joi o amplă campanie de publicitate pentru a convinge populația să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19 într-o perioadă în care rata de infectare a început din nou să crească în această țară, informează AFP.

Intitulată "We Can Do This" ("Putem să facem asta"), campania este difuzată în limbile engleză și spaniolă de posturile TV generaliste.

Departamentul Sănătății a plătit mai multe milioane de dolari pentru ca această campanie să fie difuzată de companiile mass-media care se adresează minorităților afro-americană, hispanică, asiatică și amerindiană, comunitățile cele mai expuse în fața riscurilor medicale cauzate de noul coronavirus.

Patru spoturi publicitare, inclusiv unul în spaniolă, îndeamnă populația americană "să se protejeze cu ajutorul unor vaccinuri în care putem să avem încredere" și care "oferă o excelentă protecție pentru noi toți".

Campania trebuie să dureze până la sfârșitul lunii aprilie, a precizat Departamentul Sănătății într-un comunicat.

După un început lent, campania de vaccinare din Statele Unite s-a accelerat de la sfârșitul lunii ianuarie, iar președintele Joe Biden a promis că 90% dintre adulții americani vor fi eligibili pentru a primi un vaccin anti-COVID-19 până pe 19 aprilie.

După ce a atins în primele 58 de zile ale președinției sale ținta de 100 de milioane de doze administrate, Joe Biden a anunțat că și-a fixat obiectivul de 200 de milioane de doze pentru cea de-a 100-a zi a mandatului său.

Obiectivul președintelui democrat este acela ca toți americanii să se poată reuni "în grupuri mici" pentru a sărbători ziua națională a Statelor Unite, celebrată pe 4 iulie.

Dar, în pofida progreselor înregistrate de vaccinarea în masă, Statele Unite se confruntă cu o recrudescență a cazurilor de coronavirus, în contextul în care pandemia de COVID-19 provoacă 900 de decese pe zi, în medie, potrivit autorităților sanitare din această țară. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău