O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit un nou record mondial după ce a sărit cu parașuta din avion

  • 30 Mai 2022 12:52
O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit un nou record mondial după ce a sărit cu parașuta din avion

O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit duminică un nou record mondial, devenind cea mai vârstnică persoană care a executat un salt cu parașuta în tandem, informează AFP, citată de DIGI24.ro.

„A fost minunat, mă gândeam de multă vreme să fac asta. Totul s-a petrecut așa cum era prevăzut”, a declarat Rut Larsson pentru agenția de presă suedeză TT, care a spus că intenționează să sărbătorească această performanță „cu un mic tort”.

Însoțită de rudele și prietenii ei pe un aerodrom, Rut Larsson a executat acel salt cu parașuta în apropiere de Motala, un oraș situat la 240 de kilometri sud-vest de Stockholm.

După ce Rut și instructorul ei de zbor au aterizat cu bine, câțiva asistenți s-au grăbit să o ajute să se ridice și i-au adus cadrul metalic folosit de ea pentru a se deplasa.

Rut Larsson a spus că i-a plăcut „acea coborâre lentă de jos în sus” și că întreaga experiență a fost „agreabilă”, scrie Agerpres. Un reprezentant al Guinness World Records a fost prezent la fața locului pentru a înregistra saltul cu parașuta.

Rut Larsson, care are 103 ani și 259 de zile, a doborât precedentul record în domeniu, deținut de o persoană care avea vârsta de 103 ani și 181 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău