O biografie a lui Eric Clapton dezvăluie aventurile sale cu Lady Di

  • 09 Martie 2015 13:39
O biografie a lui Eric Clapton dezvăluie aventurile sale cu Lady Di

O carte biografică ce va apărea pe piață la 12 martie prezintă viața tumultoasă a legendarului chitarist, compozitor și cântăreț britanic Eric Clapton, care împlinește luna aceasta 70 de ani, informează Agerpres.

Scrisă de Paul Scott, ziarist la Daily Mail, cartea 'Motherless child: The definitive biography of Eric Clapton' promite să fie un mare succes de librărie. Cantautorul britanic a început să consume droguri și alcool la vârsta de 15 ani. Puțin câte puțin, el și-a alimentat temperamentul autodistructiv cu heroină, cocaină, analgezice și două sticle de vodcă pe zi. Potrivit autorului, artistul a reușit să iasă din acest puț al infernului și să se reabiliteze în 1987.

În schimb, el nu a reușit să se reabiliteze niciodată de dependența lui de sex și de femei. Pe lista sa lungă de cuceriri figurează inclusiv regretata Lady Di. Scânteia între cei doi s-a aprins la 'San Lorenzo', un exclusivist restaurant italian din Knightsbridge (zonă în care se află cunoscutul magazin Harrods). Potrivit unui prieten apropiat al lui Clapton, atracția dintre cei doi era 'evidentă'. Schimbau multe priviri complice și seducătoare, a povestit acesta.

La întrebarea dacă s-a ajuns mai departe, el a răspuns că 'amândoi erau liberi și că lui Eric i-au plăcut întotdeauna provocările'. Indiferent de cum a mers relația dintre ei, Eric nu a rămas cu o amintire prea plăcută, muzicianul descriind-o pe Diana drept o manipulatoare și o minte bolnavă.

Un alt episod din viața scandaloasă a lui Clapton a avut loc la New York, mai concret la concertul trupei Rolling Stones de pe Shea Stadium, unde venise însoțit de Carla Bruni. Top modelul francez își dorea cu ardoare să-l cunoască pe Mick Jagger, însă Clapton, precaut, s-a arătat reticent. Îl cunoștea pe Mick și puterea lui de seducție asupra femeilor. El însuși făcuse această mișcare, seducând-o pe Patty Boyd, iubita lui George Harrison.

'Te rog, Mick, nu și ea. Cred că sunt îndrăgostit', l-a implorat pe Jagger, temându-se că cea care avea să devină soția fostului președinte Nicolas Sarkozy îi va cădea în mreje. Însă Jagger nu a dat atenție rugăminților prietenului său, iar manechinul francez și solistul de la Rolling Stones au sfârșit prin a avea o relație. Doar timpul a reușit să-l facă să treacă peste obsesia Bruni, notează biograful lui Eric Clapton.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău