O bibliotecă din Chișinău a lansat un proiect de lectură pentru copii

  • 13 Noiembrie 2020 19:21
O bibliotecă din Chișinău a lansat un proiect de lectură pentru copii

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, cu sprijinul Asociației ”OvidiuRo, ”Dedeman” și al Fundației ”Progress” din România, a dat start Proiectului ”Insula de poveste”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Eugenia Bejan, a menționat că timp de o lună, o echipă de bibliotecari din 66 de localități rurale din 24 de raioane vor aduce bucuria lecturii la peste 300 de copii cu vârsta de 4-5 ani din familii defavorizate, respectând toate regulile de protecție în condiții de pandemie.

Potrivit sursei citate, scopul proiectului este de a oferi șansa să descopere fascinația cărții și a lecturii copiilor din familii, care nu-și pot permite să procure cărți și nu au vizitat deocamdată biblioteca din comunitate. ”După ce vor asculta povestea „Omida cea flămândă” de Eric Carle în lectura bibliotecarului, fiecare copil va primi în dar această carte ilustrată. De asemenea, bibliotecarii vor îndruma părinții cum să le citească copiilor și îi vor informa despre importanța lecturii în dezvoltarea acestora”, a precizat Eugenia Bejan.

Bibliotecarii din raioanele Ungheni, Călărași și Strășeni au primit deja cărțile pentru proiect și sunt gata să ajungă cât mai repede la copii.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău