O berărie din Finlanda a lansat berea NATO. „Are gust de securitate și aromă de libertate"

  • 20 Mai 18:58
O berărie din Finlanda a lansat berea NATO. „Are gust de securitate și aromă de libertate

O mică berărie finlandeză din orașul Savonlinna, situat la câteva zeci de kilometri de granița cu Rusia, a lansat berea NATO pentru a marca cererea Finlandei de aderare la alianța nord-atlantică, potrivit Reuters, citată de hotnews.ro.

Noul sortiment lansat de fabrica de bere artizanală se numește "Otan olutta". Primul cuvânt este un joc de cuvinte după varianta franceză a inițialelor NATO, notează sursa citată

Băutura, al cărui nume complet se traduce "voi bea niște bere", are "un gust de securitate cu o notă de libertate", a declarat directorul executiv al fabricii de bere Olaf Brewing, Petteri Vanttinen.

Dozele albastre și albe se potrivesc cu schema de culori a NATO și prezintă un cavaler care ține în mână o halbă de bere spumoasă, cu simbolul busolei de pe steagul NATO imprimat pe armura sa.

Numele fabricii de bere vine de la Castelul Sfântul Olaf din apropiere, o fortăreață medievală din piatră fondată în 1475 pentru a apăra Finlanda împotriva invadatorilor din republica Novgorod, un predecesor al Rusiei de astăzi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Thu
27
Fri
24
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău